Piercings

Navelpiercings

In de zwangerschap zijn navelpiercings over het algemeen geen probleem. Wel zie je dat bij het groeien van de buik de navel kan gaan verstrijken en dan kan de piercing gaan irriteren of jeuken. In dat geval is het verstandiger om de piercing te verwijderen. Mocht je geen last hebben van de piercing kan je ook het best een zwangerschapspiercing in gaan doen , deze is langer en van plastic, waardoor deze flexibel is en geen storing geeft bij de echo’s.

 

Tepelpiercings

In de zwangerschap veranderen de borsten en de tepels. De tepel wordt groter en de in de borsten onwikkkelen de melkklieren zich, ter voorbereiding op de bevalling. Als je al een peircing had voor je zwangerschap merk je vaak dat deze piercig gaat irriteren. Zeker als je borstvoeding gaat geven is het advies om deze te verwijderen.

 

Vaginale piercings

Er bestaan zogenaamde klitpiercings ( of clithoodpiercings), waarbij er een piercing door het kapje van de clitoris gaat. Deze piercing levert in de zwangerschap geen probleem op. Toch moet deze piercing absoluut verwijdert worden vóor de bevalling. Er bestaat namelijk een kans dat de huid door de piercing zal uitscheuren.