Voeding

Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Eten voor twee is niet nodig.

Verse groenten en fruit zijn belangrijke leveranciers van vitaminen, mineralen en vezels. Het is wel belangrijk verse groenten goed te wassen.

Aardappelen, (volkoren)brood, rijst en pasta (zoals macaroni) zijn belangrijke energiebronnen.

Melk, kaas, eieren, vlees, kip en vis zijn belangrijk voor de calcium- en eiwitbehoeften van het groeiende kind en de moeder zelf. Halvarine, boter, margarine en vette vis voorzien in de behoefte aan vitamine A en D.

Wees zuinig met suiker en snoep niet overmatig. Lijnen tijdens de zwangerschap of de borstvoeding is niet verstandig. In het vetweefsel van uw lichaam worden schadelijke stoffen opgeslagen. Deze stoffen kunnen vrijkomen als je veel afvalt.

 

Voor begeleiding bij een gezonde leefstijl, neem contact op met https://leefstijlcoachdaan.nl/wie-is-daan/

Als je meer wilt weten over voeding tijdens de zwangerschap, kijk dan op www.voedingscentrum.nl.